1Село Кримське розташоване в буферній зоні. До початку АТО його населення налічувало близько 1200 чол. Коли почалися військові дії, залишилась половина. Так, життя тут триває, але іноді воно відчуває гарячий подих війни.

Село знаходиться на території, яка підконтрольна українській владі. Про це свідчить державний прапор і українське мовлення, яке лунає з гучномовця, встановленого на будівлі сільради завдяки військово-цивільному співробітництву. На довгоочікуваних гостей біля будинку культури вже чекала заступник керівника військово-цивільної адміністрації с. Кримське Наталія Чухачова і кілька десятків мешканців села. Короткий обмін новинами, і соціальний працівник фонду спільно з співробітниками ВЦА розпочав роботу.

Працівники Карітасу вдруге в Кримському. Минулого разу допомогу було надано у вигляді твердого палива для обігріву домогосподарств з пічним опаленням. Тоді фонд доправив до села дві фури брикетів. Слід було бачити, як раділи їм літні люди!

Допомога Карітасу вкрай потрібна кримчанам. Особливо з огляду на те, що 50% з них – люди пенсійного віку. Загальною проблемою для всіх тут є відсутність стабільного руху пасажирського автотранспорту. "Маршрутку" з Сєвєродонецька на селі бачать лише два рази на тиждень - за умови, коли немає дощу.

Цього разу Карітас привіз потребуючим медичні аптечки. Отримали їх 120 мешканців села. Медична допомога відбувалась в рамках проекту "Підготовка до зими в буферній зоні Луганської та Донецької областей II" та стала можливою за підтримки європейського інвестора Cordaid (Building flourishing communities).

2 3

Як завжди, оформлення документів і видача ліків відбувалися організовано і без зайвої метушні. Кримчани дякували Карітасу, його працівникам, висловлювали сподівання на нову зустріч.