ph 1Минулого тижня психологи та соціальні працівники БФ "Карітас Краматорськ" напружено працювали в оздоровчому таборі на базі відпочинку "Старий замок". Спільними зусиллями вони зменшували рівень депресивного стану у наляканих війною дітей, надихали їх душі оптимізмом, повертали їм віру у власні сили.

Протягом 8-9 годин на добу увага досвідчених фахівців була зосереджена на 30 юних вихідцях з буферної зони, запрошених Карітасом для відпочинку в "Старому замку". Діти приймали активну участь в комунікативних іграх, розважальних заходах, тренінгах, малюванні та інших реабілітаційних заходах.

ph 2 ph 3
ph 4 ph 7

Вагоме місце в роботі працівників фонду традиційно займала арт-терапія, покликана залучити учасників до спільної праці, дати їм можливість проявити свої творчі здібності, досягти позитивного настрою. Так званий соціальний колаж передбачав створення колективних малюнків, які виконувалися не лише пензликами, але й долонями. Діти захоплено малювали дерево, яке символізувало дух колективізму, єдності родини, народжувало в їх серцях відчуття захисту та впевненості. Юних художників, які не приховували своє задоволення та радість, надихала професійна підтримка з боку працівників Карітасу.

ph 8 ph 9
ph 10 ph 11

З особливим піднесенням сприйняли підопічні фонду похід до загадкового мотузкового парку "Стрекоза". Відвідування цього парку не було передбачено програмою відпочинку на базі. Карітас забезпечив фінансування, тому діти вперше в своєму житті занурились у мальовничий світ Святогір'я. Мотузковий парк дав їм змогу проявити свої фізичні можливості, дозволив відчути плече товариша та власну значущість, скласти іспит на самостійність. Шлях довжиною 3 км в один кінець і перебування в мотузковому парку діти сприйняли як небувалу подію в своєму житті. Похід викликав у них безліч позитивних емоцій. Повернувшись до "Старого замку", задоволені діти висловили слова щирої подяки Карітасу за цей подарунок.

ph 12 ph 13
ph 5 ph 6

Працівники БФ "Карітас Краматорськ" за підтримки МБФ "Карітас Україна" та Caritas Austria здійснюють психо-соціальну допомогу дітям з буферної зони в рамках реалізації проекту "Охорона здоров'я та психосоціальна допомога вразливим групам населення, що постраждали в результаті конфлікту та мешкають на контрольованих урядом територіях та неконтрольованих урядом територіях Донецької і Луганської областей, Україна".