Prostir 1Природні акумулятори електричної енергії, батарейка з фруктів - чи можливо це? З цим питанням намагалися розібратися в лабораторії «Простору, дружнього до дитини», який з успіхом функціонує у м. Святогірську.

Проводячи цікаві експерименти зі звичайними овочами та фруктами, аніматори наочно демонстрували дітям природу електрики та чудеса хімії. Знайомі їм лимон, яблуко, картопля, морква, часник, хліб, вівсяні пластівці, контактуючи з йодом, змінювали своє забарвлення. Таким чином, юні хіміки дізнавалися про наявність в них певної кількості крохмалю. Вони з цікавістю спостерігали, як при змішуванні розчинів оцту та соди відбувалась реакція з виділенням бульбашок вуглекислого газу.

Діти вчились малювати фруктами та овочами! Таланти народжувались на очах аніматорів. Вони експериментували з формою, кольором, структурою досліджуваних фруктів і овочів. На світ народжувались захоплюючі та яскраві твори!

Prostir 2 Prostir 3
Prostir 4 Prostir 5

"Тиждень овочів і фруктів" мав на меті привернути увагу дітей до дивовижного світу навколишньої природи, збагатити знаннями про неї, спонукати їх стати дослідниками. А головне – зробити їх щасливими.

Забезпечення відпочинку і всебічного розвитку дітей у "Просторі, дружнього до дитини" (проект OFDA) – один з пріоритетних напрямків у діяльності БФ "Карітас Краматорськ".