111В кінці лютого підходить до завершення один з соціально важливих проектів, організований благодійним фондом Карітас Краматорськ - Підготовка до зими в буферній зоні Луганської та Донецької областей II за підтримки Cordaid, загальна мета якого: допомогти населенню буферної зони підготуватися до зими.

Проект передбачав різні види допомоги: забезпечення медичними аптечками, надання медичної допомоги, постачання паливом для обігріву, надання грошової допомоги на базові потреби і надання продуктових і гігієнічних наборів. Також проектом передбачено виділення грантів для відновлення сільського господарства для жителів буферної зони Луганської області, яке постраждало в результаті проведення АТО.

На даний момент в рамках проекту БФ Карітас Краматорськ забезпечив медичними аптечками 300 сімей з міст Щастя, Золоте, Попасна та прилеглі села.

222 333

Серед потребуючих є і лежачі хворі, для яких теж були придбані та передані ліки. 362 сім'ї Луганській обл. отримали допомогу у вигляді продуктових і гігієнічних наборів. Крім цього в містах, розташованих на лінії розмежування працюють психологи БФ Карітас Краматорськ, які проводять різні заходи, покликані зняти з дітей і дорослих психологічну напругу в результаті негативних подій на Донбасі.

Психологи фонду провели для дітей свято Святого Миколая в містах Попасна, Золоте, Щастя, і в селищі Врубівка. Загальна кількість дітей, які відвідали це свято - 205 осіб.

Нагадаємо, Благодійний фонд Карітас Краматорськ був створений навесні 2015 року. Його діяльність спрямована на надання допомоги внутрішньо переміщеним особам і жителям буферної зони. Фінансове забезпечення роботи фонду здійснюють благодійні організації з країн Європи.