130 липня 2017 року в міському парку культури та відпочинку Ювілейний, під егідою Карітас Краматорськ стартував ІІ-й етап Всеукраїнської культурно-мистецької, патріотичної акції під назвою «Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну». Цей захід, який проводить ГО «Ти не один», за ініціативи Лілії Дорошенко, учениці 10-го класу загальноосвітньої школи №2 м. Покровська, та підтримки Міністерства культури, пройде по всім обласним центрам України й завершиться 24 серпня 2017 року на День Незалежності в м. Покровськ Донецької області.

Мистецька акція передбачає провезення виконаної дітьми та дорослими «Картини Миру», закріпленої на автомобілі, по всім регіонам України з проведенням в кожному з них масштабних презентаційно-мистецьких патріотичних заходів. Картина вже визнана національним рекордсменом, як полотно, намальоване масляними фарбами найбільшою кількістю людей. Розмір картини 5×4 метри, а в її створені прийняло участь 9875 дітей і дорослих.

7.2 6

Відвідувачі заходу в м. Краматорськ могли побачити не тільки картину з усміхненими обличчями українців, але й інші роботи юної художниці, що були презентовані в форматі виставки-продажу. В рамках мистецької акції також були проведені майстер-класи для відвідувачів, організована презентація творчих робіт місцевих майстринь, а також проведений благодійний аукціон під гаслом «Мистецтво лікує» (Частина коштів від реалізації картин Лілії Дорошенко буде перераховано на лікування воїнів АТО).

8 7.3

БО «БФ «Карітас Краматорськ», який виступив головним організатором заходу в м. Краматорськ, висловлює подяку всім партнерам заходу:

• Відділу з гуманітарних питань Краматорської міської ради і його голові Андрію Миколайовичу Гориславцю; Міському парку культури та відпочинку «Ювілейний» та його директору Маринину Віктору Івановичу – за допомогу в забезпеченні місця проведення заходу та надання музичного обладнання;
  • ГО «Асоціації жінок Пані» за інформаційну підтримку;
  • Центру психосоціальної адаптації в м. Краматорськ, Клубу любителів рукоділля «Город мастеров», Клубу любителів народної вишивки «Чарівниця», а також волонтеру Катерині Лукотській за проведення майстер-класів;
  • Учениці ЗОШ №25 Аліні Семігановській за чудове виконя пісні «Моя Україна».

Також команда «Багатофункціонального соціального центру» БФ «Карітас Краматорськ» висловлює велику подяку всім, хто прийшов підтримати наш проект і прийняв участь в майстер-класах!