IMG 109522 червня 2018 року в 14:00 в Краматорську в приміщенні Простору підтримки БФ «Карітас Краматорськ»                      (вул. Південна, 9), відбулось урочисте відкриття творчої майстерні по роботі з деревом «ДревоДім».

Мета діяльності майстерні ― це створення умов для розвитку у дітей творчих, трудових, професійних і соціальних навичок, які б дозволили їм реалізувати себе в подальшому дорослому житті.

Найсучасніше обладнання та необхідні інструменти від провідних фірм «DREMEL» та «BOSH» використані для оздоблення кожного робочого місця. Керівник майстерні ― досвідчений педагог та спеціаліст по роботі з деревом, учні якого неодноразова ставали призерами регіональних та всеукраїнських конкурсів.

Відкривав майстерню директор фонду о. Василь Іванюк, який у свої промові сказав наступне:

«За більше ніж 3 роки існування фонду, ми багато встигли, але ще більше має бути зроблено. Попри важку ситуацію, яка складається через військові дії, ми не можемо дозволити забувати про розвиток наших громад. Діти — наше спільне майбутнє, ця майстерня стане місцем розквіту їх творчого потенціалу та надасть можливість отримати перші практичні навички».

В рамках заходу батьки змогли поспілкуватись з викладачем майстерні Віталієм Бровко, фахівцем по роботі з деревом з багаторічним досвідом. Керівник майстерні провів коротку екскурсію та продемонстрував майбутнім учням та їх батькам приклади виробів, що будуть створюватись у майстерні. «Ця майстерня прийде до вподоби не тільки дітям, але і батькам. Навряд чи хтось з дорослих зможе залишитись байдужим до інструментів, представлених у майстерні й можливості працювати на них разом з власною дитиною», ― підсумував Віталій Бровко.

Координатором проекту Катериною Овчаренко для батьків і дітей було презентовано програму занять на наступні півроку. Вона розповіла: «Навчання побудовано таким чином, щоб починаючи з азів роботи з деревом, поступово нарощувати складність виконуваних завдань. У свою чергу «майстерня» завжди відкрита до нових ідей, тому учасники самі можуть обирати, які вироби створювати».

Урочисте відкриття ― лише перший крок в розвитку майстерні «ДревоДім», а попереду захопливий та цікавий шлях розвитку креативності, творчого потенціалу та вмінь наших учнів.