20181026 154841У своїй роботі Простір підтримки завжди намагається не втрачати зв’язок з тими, кому вже встиг допомогти. Наприклад, Центр розвитку громади продовжує співпрацювати з ГО «Дотик» (м. Слов’янськ), яка опікується людьми з вадами зору. Організація у 2017 році була серед переможців конкурсу міні-грантів від Карітасу, й завдяки їх ініціативності та фінансовій підтримці Простору підтримки в реабілітаційному центрі з’явився спортивний інвентар.

26 жовтня представники «Дотик» завітали до Простору підтримки з інклюзивним інтеграційним заходом «Спілкування без бар’єрів». Яке воно, життя людини, що не бачить або бачить дуже обмежено? Відповідаючи на це запитання, запрошених гостей, а серед них були представники ГО «Крок у майбутнє», волонтери Карітасу, вихованці творчої майстерні «ДревоДім», познайомили з особливостями спілкування з людьми з порушеннями зору, зі шрифтом Брайля, за допомогою якого охочі спробували почитати та пописати. Волонтери Карітасу з зав’язаними очима наливали воду або ловили м’ячик лише за звуком. Такі буденні речі, які ми робимо не замислюючись, миттєво, без допомоги очей виявилися не такими вже й простими…

Окремої уваги заслуговує концерт, який підготували для учасників гості зі Слов’янська. Пісні власного авторства, хіп-хоп та виступ інклюзивного гурту. Кожна пісня була виконана з теплотою, емоційністю та доброзичливістю. Відчувалось, що в кожному слові присутні почуття виконавця та його душа.

Під час заходу «Дотику» була передана благодійна допомога від доброчинця, Сергія Тарасенко, директора будівельної бази «Планета строй». Він відгукнувся на бажання «Дотика» створити комп’ютерний клас для своїх підопічних та передав організації свій б/в ноутбук, за що Простір підтримки також виражає йому щиру подяку!

Після завершення заходу, учасники не поспішали прощатись, чаювання ,що відбувалось за підтримки Славянская кондитерская фабрика "Валенсия", переросло в неформальне спілкування та обмін досвідом. Говорили про толерантність, залучення ресурсів на діяльність громадських організацій та просто ділились враженнями від заходу. Такі зустрічі надихають на подальшу роботу та демонструють важливість уваги та піклування.