DSCN398110 грудня в Креативному просторі «Гік Бункер» відбулась презентація підсумків заходів в рамках міжнародної акції «16 днів проти насилля», що проводились в м. Краматорськ БО «БФ «Карітас Краматорськ» та ГО «Асоціація жінок «Пані». Разом зібрались представники Простору підтримки краматорського Карітасу, членкині ГО «Асоціація Жінок Пані» та поліцейські з Патрульної поліції в містах Краматорськ і Слов’янськ.

Відкрився захід брифінгом для ЗМІ, де Катерина Овчаренко, координатор Простору підтримки, представила результати анкетування «Життя без насильства», яке проводилося в м. Краматорськ за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Донецької ОДА. Як виявилося, 74% опитаних (а в анкетуванні взяли участь 1050 мешканців нашого міста) вважають, що в родинах існує насильство. При цьому насильством респонденти вважають більше побиття, зґвалтування, примус до прийняття наркотиків. Досить серйозною формою домашнього насильства респонденти вважають сексуальне, фізичне та обмеження волі. Головними чинниками домашнього насильства респонденти визначили вживання алкоголю, наркомані та той факт, що агресор сам був жертвою. Детально з результатами можна ознайомитись за посиланням.

Ольга Єфімова, сценарист та режисер документальної вистави «Внутрішня сила», розповіла про те, що спонукало обрати форму театральної вистави для привернення уваги до проблеми насильства та які історії побачили глядачі. Більше про, те як відбулась вистава можна прочитати в окремому матеріалі.

Лариса Одаренко, голова ГО «Асоціація Жінок Пані» поділилась враженням від старту проекту «Слабка не є безсила», який вони реалізують спільно з Патрульною поліцією при підтримці гранту від Інноваційного Фонду з Питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF) Police Training Assistance Project - PTAP.

Продовжився захід «живою  бібліотекою» від патрульних поліцейських, де вони розповіли найбільш вражаючі та нетипові історії зі своєї щоденної роботи по протидії насильству. Заключним етапом стала фасилітаційна сесія від фахівців Центру розвитку громад Простору підтримки, де всі запрошені, а це представники поліції, ДСНС, ОБСЄ, релігійні діячі, студенти, члени громадських організацій та активні громадяни міста разом розробляли методи підвищення рівня обізнаності населення щодо протидії насильству в нашому місті.

Дивітся про це, також у сюжеті газети «Восточный проект».