DSCN4352За три роки ініціатива, що розпочалась з подачі працівників «Карітас Краматорськ», поступово перетворилась в добру традицію не тільки для працівників фонду, а й для багатьох мешканців міста Краматорськ. Мова іде про благодійну акцію «Даруємо віру в чудеса». Збільшується кількість дітей, яким вдається спільними силами влаштувати свято, росте коло партнерів акціі в місті Краматорськ. Наприклад, в 2018 році до нашого постійного партнера «Карітас Коломиї» вкотре приєдналась місцева ІТ кампанія QuartSoft, яка підтримує соціально важливі ініціативі в місті. Звісно серед наших партнерів були й інші підприємці, яким хочеться висловити подяку. Так, завдячуючи «Дом кофе» Краматорськ та їх чарівній «ялинці бажань» кожен мешканець міста міг долучитись до благодійної справи - обрати лист від дитини та виконати заповітне побажання.

Об’єднавши зусилля та з допомогою Св. Миколая в цьому році нам разом вдалось здійснити ще більше дитячих мрій - 187 дітей повірили в чудеса, а акція з міста Краматорська розширилась на Бахмут, Слов’янськ та населені пункти «буферної зони» - селища Орлівка та Дружба.

В цьому році відбулося декілька особливих випадків, якими хочеться поділитися. Наприклад, декілька родин, що в минулому році отримали подарунки, цьогоріч самі стали жертодавцями, та виконали дитячі бажання, щоб віддячити Карітасу та Св.Миколаю за щедрість! Інша мешканка Краматорська завітала до наших партнерів з «Дом кофе» аби взяти листа з бажанням і виконати дитячу мрію, але на той момент листів вже не залишилось, бо знаючи про акцію їх розібрали в перші ж дні. Жінку це не зупинило, вона завітала до Простору підтримки, де ще залишалося кілька листів та зробила добру справу. Ці випадки для нас є показовими, бо ми щиро мріємо, аби з кожним роком охочих допомогти, тим хто потребує ставало більше та разом наша громада могла швидко реагувати на всі кризові випадки!

Дякуємо всім, хто долучився, разом ми творимо дива! З повагою та вдячністю помічники Св. Миколая з Простору підтримки «Карітас Краматорськ».