DSCN4877 «Блакить неба для всіх» — це серія заходів, яку вже другий рік поспіль Простір  підтримки БФ «Карітас Краматорськ» разом з партнерами проводить в Міжнародний  день поширення інформації про проблему аутизму.  Наші цілі незмінні — інформування громади про особливості дітей з аутизмом та підтримка родин, що виховують таких дітей.

На початку квітня в Просторі підтримки соціальним педагогом Юлією Козловою було проведено інклюзивний захід для дітей і батьків з назвою «Просто інший», де розповіла про особливості  світосприйняття дітками з аутизмом та озвучила рекомендації по спілкуванню з ними. Наступним кроком став майстер-клас з художнього розпису чашок. Батьки та діти змогли втілити свої спільні вигадки, працюючи разом. Трохи кропіткої праці та чашки вже прикрашають веселки, квіти та сонечка.  А доки чашки сушились в спеціальній пічці, на дітей чекав приємний сюрприз від батьків з ГО «Крок у майбутнє» ― сік та частування тортом.

Кожного року ми шукаємо нові формати, впроваджуємо різні форми інформування, збільшуємо територію акції, щоб максимально підвищити обізнаність людей. Саме тому, дуже вдячні волонтерам з народного театру «Бам−Бук» та Донецького національного медичного університету, завдяки яким старшокласникам ЗОШ №1, 12, 23 м. Краматорськ та №1, 13 в м. Слов’янськ  буде представлено виставу, в якій розповідається про один день з життя родини, яка виховує дитину з аутизмом. Сценарієм для вистави та її підготовкою займалась фахівець з залучення волонтерів Ольга Єфімова.

Як пройшла перша вистава, відгуки учасників та акторів можна дізнатись з сюжету: