Аptek 1Благодійний фонд "Карітас Краматорськ" продовжує надавати медичну допомогу потребуючим, які мешкають в буферній зоні. Напередодні отримувачами медичних аптечок з ліками стали мешканці сіл Трьохізбенка та Оріхове-Донецьке на Луганщині.

Відоме своєю давньою історією село Трьохізбенка знаходиться на території, яка контролюється українським урядом, хоча від окупованої території його відділяють лише кількасот метрів. Соціальні працівники фонду дісталися сюди вперше, долаючи відповідні до умов військового конфлікту перешкоди.

В селі на них з нетерпінням вже чекали. Всі 88 прибулих в цей день до приміщення військово-цивільної адміністрації – люди похилого віку, хворі на цукровий діабет – отримали соціально важливу допомогу.

Аptek 2 Аptek 3
Аptek 4

Літні люди висловлювали слова щирої вдячності фонду та Cordaid, які забезпечили надання медичної допомоги потребуючим. В свою чергу, соціальні працівники Карітасу дякували секретарю керівника військово-цивільної адміністрації сіл Трьохізбенки, Кряківки, Лопаскіне, Лобачеве, Оріхове-Донецьке Ользі Стрєльніковій за сприяння в їх роботі з місцевим населенням.

Аptek 5 Аptek 6

А нещодавно аптечки з ліками від БФ "Карітас Краматорськ" отримали 40 родин, які мешкають в Майорську – передмісті Горлівки. Тут, на окупованій території, отримувачами медичної допомоги здебільшого стали літні люди, позбавлені пенсійного забезпечення.