Untitled-4      Untitled-2      Untitled-3

gumnabor 1У Карітас Краматорськ протягом жовтня-листопада 2016 р. в рамках реалізації програмного компоненту cashe for work за підтримки GMFA було працевлаштовано для виконання тимчасових робіт 21 особу. Важливою особливістю цього типу допомоги фонду є те, що люди отримують можливість підтвердити свою кваліфікацію, виконуючи протягом трьох місяців соціально значимі роботи.

Реалізація цього формату відбувається у співпраці з органами місцевої влади, зокрема Територіальним центром соціального обслуговування Слов'янської міської ради.

Так, наприклад, у м. Слов’янськ в «роботах за гроші» задіяні дві медичні сестри вищої категорії із числа ВПО: Любов Губанова та Яна Агабекян. Жінки виконують функції помічниць для тих, хто не в змозі самостійно забезпечувати свої потреби через хворобу, фізичні обмеження чи вік, та здійснюють домашню опіку, допомагаючи найбільш незахищеним та соціально вразливим людям.

MC 2 MC 3
MC 4 МС 5_
vizok

У вересні - листопаді медичні працівники взяли під опіку 52 сім'ї.

Медичний супровід передбачає значну кількість послуг: вимірювання артеріального тиску та пульсу, масаж, перев'язки, ін'єкції, покупка і доставка лікарських засобів. Медсестри супроводжують хворих на стаціонарне лікування та консультації до вузьких спеціалістів. Також підопічні потребують постійної уваги, співчуття.

Медичний супровід не обмежується тільки наданням вказаних послуг. Спеціалісти вчать клієнтів самим давати собі раду: обробити рану, дисципліновано приймати ліки, виконувати вказівки лікаря.

Здійснення медичного супроводу проходить за підтримки партнерських організацій - БО «Новий Імпульс» надала перев’язочний матеріал, церква «Добра Вість» - тонометри, волонтерська спілка «Союз Добрих Людей» - перев'язочний матеріал та термометри.

Отже, cashe for work виявився дуже актуальним форматом організації допомоги, що дозволяє людям відчути себе потрібними суспільству. Завдяки працевлаштуванню вони отримують фінансову незалежність, упевненість в завтрашньому дні, а можливість допомагати іншим надає такій роботі додаткові переваги.