01Додати яскравих барв в монотонне «сіре» буденне життя, боротися з осінньою хандрою всіма доступними засобами, шукати позитив та радість в навколишньому світі ― саме цю ідею взяли за основу психологи проекту«Забезпечення основних потреб постраждалих від конфлікту на Сході України», організовуючи 29 листопада 2016 р. для жіноктренінг «Я в Світі». За 6 годин, які тривав захід, забулися повсякденні питання, суєта, проблеми та негаразди. Кожна з учасниць змогла поринути в світ жіночності, краси, поділитися своїми проблемами, знайти підтримку й відчути, що вона не одна в цьому світі. Професійний макіяж, зачіска й ефектна фотосесія – такий подарунок приготували для жінок психологи Карітас Краматорськ.

Як результат, жінка «до» ― втомлена, з браком часу й коштів для себе, байдужістю до своєї зовнішності. Жінка «після»― впевнена в собі красуня, з надією,вірою в себе, блиском в очах йбажанням хоча б маленьких, але змін на краще.

Психологи зосередили учасниць на пошукугармонії всередині себе через принциписамореалізації,свободи, захоплення. Разом жінки склали перелік легкодоступних, безкоштовних радощів, якийдозволив присутнім зрозуміти, що позитив не завжди вимагає матеріальнихінвестицій, дуже часто потрібні лише бажання й переконливий стимул.

5  6

Заключний акорд тренінгу - філіжанка запашної кави йдесерти в затишному кафе «Дом кофе», де красуні ділилися враженнями, емоціями, надіями, будували плани на майбутнє й просто відпочивали ... На завершення, у відповідь на запитання психологів «Чи вдалося відновити віру в себе?», жінки запевнили, що завдання виконано на всі 100%.

Окрема подяка великій команді спеціалістів та волонтерів, які допомагалив здійсненні чарівного жіночого «оновлення»:

• Салону краси «Nikole» та особисто директору ОльзіВасильєвій;
  • Волонтерам, які отримали від «Карітас Краматорськ» гранти на перенавчання за напрямками «Візаж» й «Перукарська майстерність»;
  • Фотографу Оксані Середнюк за організацію фотосесії «До / після», щоб зберегти для жінок прекрасні образи;
  • Спеціалізованому магазину з продажу кавового обладнання «Дом кофе» та директору Аліні Нейштадт;

Завдяки Вам ми показали всю красу жінки й силу її жіночності.