Untitled-1

В Просторі підтримки «Карітас Краматорськ» працює творча майстерня по роботі з деревом «ДревоДім».

Майстерня обладнана найсучаснішою технікою «DREMEL» та «BOSH», кожен учень працює за персональним робочим місцем та з необхідним комплектом індивідуального захисту. Керівник майстерні ― досвідчений педагог, учні якого ставали переможцями Всеукраїнських конкурсів по роботі з деревом.

В процесі навчання учні освоюють техніки випилювання, вирізання, шліфування, випалювання, склеювання, художнього оформлення деревини та багато іншого. На заняттях діти проходять шлях від заготовки до готового виробу!

Існують три групи відповідно вікової категорії:

• молодша група (вік 6−8 років)
  • середня група (вік 10−13 років)
  • старша група (вік 12−14 років)

Також проходять майстер-класи для всіх бажаючих, які ми анонсуємо на наших сторінках в соціальних мережах Фейбук та Інстаграм.

У Вас є можливість подивитись відео презентацію нашої майстерні

Також Ви можете переглянути фото, зроблені на заняттях в майстерні

Записатись до майстерні та з'ясувати всі деталі можна за телефоном
(050) 630 75 50 Юля

ikonaДуховною перлиною храму Святого Пророка Іллі у місті Краматорськ є копія Погонської ікони Матері Божої.

За даними істориків, поява у Погоні чудотворної ікони оповита легендами. Вона написана невідомим автором не пізніше 1650 року. 1736 року в обителі було збудовано нову церкву Успення Пресвятої Богородиці у знак вдячности за дари зцілення, отримані при цій іконі, на пожертви шляхтянок Іванни Велигорської з Потоцьких і Софії Загвойської з Угринських. Тисячі прочан приходили до святині. На їхні пожертви з вдячности за отримані ласки в 70-х рр. ХVІІІ ст. виготовили срібні позолочені шати й корони. Однак під час церковної реформи Йосифа II коштовні шати й корони було знято, як і всі воти, що прикрашали ікону.

На підставі рішення Духовної комісії єпископ Атанасій Шептицький оголосив цю ікону чудотворною.

На початку XX ст. зводять нову церкву та розбудовують монастир. Проте вже 1946 року монастир було ліквідовано радянською владою. Значну частину майна монастирської церкви і, мабуть, чудотворну ікону було перенесено до парафіяльної церкви села Пшеничники біля Погоні. Чудотворна ікона мала кілька копій. Одну з них переховували у своїх домівках благочестиві жителі з різних сіл. Останнім місцем сховку цієї копії було село Дора, неподалік Яремча.

26 травня 1996 року цю ікону урочисто перенесли до новозбудованої каплиці на території монастиря у Погоні. Проте тривали пошуки оригінальної чудотворної ікони. 6 березня 2001 року настоятель Свято-Успенського монастиря отець Никодим Гуралюк віднайшов оригінал. Після реставрації 27 червня 2001 року ікону поблагословив Святіший отець Іван Павло II. Тоді ікона-оригінал повернулася в монастирський храм у Погоні.

Після побудови храму Святого Пророка Іллі в Краматорську у настоятеля о. Василя Іванюка виникла думка замовити для церкви копії чудотворних ікон, які знаходяться на території України.

Під проводом наукового керівника студентка 4 курсу Інституті мистецтв Прикарпатського Національного університету ім. Василя Стефаника Марія Дуб'як писала копію ікони Матері Божої Погінської впродовж шести місяців.

26 червня 2015 року в рамках захисту дипломних робіт в Інституті мистецтв відбулась передача копії ікони Матері Божої з Погоні в Краматорський деканат УГКЦ.

Шановні пані та панове!

Благодійний фонд "Карітас Краматорськ" здійснює свою діяльність на християнських засадах і цінностях незалежно від віросповідання, соціального становища, етнічного походження, статі та віку осіб потребуючих.

Метою фонду є соціальна допомога та матеріальна підтримка найбільш вразливих і малозабезпечених верств населення.

Можливості Карітасу не безмежні. Тому наша організація завжди розраховує на ваші небайдужі серця та плідну співпрацю для досягнення зазначеної мети.

Звертаємось до вас з проханням приносити до фонду зайвий вам крам, а саме:

• Одяг;
  • Дитячі іграшки;
  • Канцелярські товари;
  • Спортивний інвентар;
  • Меблі та побутову техніку;
  • Постільну білизну та ін.

Надані вами речі соціальні працівники фонду передадуть потребуючим.

Для довідок пропонуємо телефонувати на "гарячу лінію" БФ "Карітас Краматорськ" – 066 993 28 00. Також можете завітати до нас в офіс: пр-кт Миру 5.

«Соціальний гардероб» розпочав свою роботу в липні 2018 році на базі Простору підтримки БФ «Карітас Краматорськ».

Це ініціатива, запущена спеціалістами Кризового центру у відповідь на запит громади, щодо гуманітарної допомоги у вигляді одягу та взуття. Гардероб допомагає місцевим мешканцям зі складними життєвими обставинами та внутрішньо переміщеним особам отримати безкоштовно сезонний б/в одяг.

Благодійна послуга стала можливою завдяки співчуттю громадян м. Краматорськ, які постійно поповнюють фонд гардеробу та спонсорській підтримці мережі магазинів «VIRA», які виступили головним доном гуманітарної допомоги (б/в одягу).

Вже за перші дні роботи допомогу отримали декілька десятків осіб з числа найбільш потребуючих, також з бажанням віддати свій одяг на благодійність постійно звертаються небайдужі люди.

За допомогою можна звернутись до офісу Простору підтримки за адресою: м. Краматорськ, вул. Південна, 9 (район водоканалу) з 10:00 до 17:00. При собі мати: паспорт, ідентифікаційний код, довідку ВПО (за наявності).

Додаткова інформація за тел. 066 993 28 00

Ми щиро вдячні всім, хто разом з нами простягає руку допомоги нужденним та запрошуємо до спільної благої справи!

Також ми вдячні ЗМІ, які долучились до розповсюдження інформації про нашу послугу, щоб про неї дізнались всі, кому вона може допомогти.  Статті про «Соціальний гардероб» були опубліковані на сайтах ДTV«Острів», «Вчасно», 6264.com«Донецькі новини».

otec vasul_ivanuk_1За рік і кілька місяців благодійний фонд "Карітас Краматорськ" надав значну допомогу потерпілим від конфлікту на Сході нашої країни – вимушено переселеним особам і мешканцям так званої буферної зони.

Карітас у Краматорську зараз знаходиться на передньому краї і працює в зоні, де тисячі людей зазнали важких психологічних і фізичних втрат внаслідок війни. Вони чекають на нашу допомогу. Вони потребують на фінансову підтримку закордонних спонсорів і вітчизняних добродіїв. Карітас своїм прикладом, реальною і постійною допомогою має повернути довіру людей до держави, довести жителям Луганщини і Донеччини, хто насправді стоїть на захисті їх життєвих інтересів.

Соціальні і медичні працівники, психологи БФ «Карітас Краматорськ» щодня працюють у зоні розмежування. Вони ризикують своїм життям заради ефективного виконання завдань проектів і використання коштів, наданих благодійниками. Ці люди гідні поваги і щирої подяки.

Фонд у Краматорську, його команда буде і надалі робити все від нас залежне, щоб авторитет Карітасу зростав і був самим високим серед усіх благодійних організацій, які працюють зараз на Сході України – в зоні, безпосередньо наближеній до зони військового конфлікту.

Сайт в стані наповнення