dom opika_karitasНа базі Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Краматорськ» починає функціонувати проект «Домашня опіка для вимушено переселених осіб в м. Краматорськ» для тяжкохворих, самотніх та осіб літнього віку, які через свій фізичний стан чи недуги постійно перебувають вдома і потребують на сторонню допомогу.

Мета проекту - покращення фізіологічного, психологічного стану здоров’я та якості життя потребуючих осіб, серед яких: самотні, тяжкохворі, люди з інвалідністю та люди похилого віку.

Цільова група – внутрішньо переміщені особи літнього віку, які обмежені в пересуванні та не можуть самостійно забезпечити придбання медикаментів і медичну допомогу, не в змозі готувати їжу, прибирати чи виконувати те, що є необхідним для гідного життя, незважаючи на вік чи хворобу.

Працівники «Домашньої опіки» забезпечують потребуючих широким спектром послуг:

• медичні послуги – вимірювання тиску, пульсу і температури тіла, надання ліків, обробка ран, розтирання тіла, лікувальна фізкультура та інші;
  • догляд за тілом хворих і немічних – переодягання, заміна постільної білизни, гігієнічні послуги;
  • ведення домашнього господарства – покупки в магазині, приготування їжі, годування, миття посуду, прибирання в помешканні, прання та прасування;
  • вирішення юридичних питань – реєстрація для отримання субсидій, документів, сплата комунальних послуг;
  • організація дозвілля – спілкування, читання книг, прогулянки;
  • консультації підопічних та їхніх родичів тощо.

Детальна інформація та консультації за телефоном: (095)486-73-08