41522446 906779386179442 962688121642680320 n11 вересня відбулось урочисте відкриття оновленого Простору підтримки БФ «Карітас Краматорськ». Захід відбувся за участі донорів, представників МБФ «Карітас України», партнерських організацій та бенефіціарів.

Відкривали центр Генеральний консул Німеччини Вольфганг Мессінгер, директор фонду о. Василь Іванюк, Генеральний секретар МБФ «Карітас України» Дзвеніслава Чайківська та бенефіціар Світлана Завальна.

Після урочистого перерізання «червоної стрічки», приміщення центру було освячено отцем Андрієм Бухваков. В програмі заходу на гостей чекали презентація напрямків роботи Простору підтримки, підсумки роботи за перший рік імплементації проекту та спільні з партнерами досягнення за час роботи. Всіх запрошених вразила «родзинка» програми ― невеличка вистава в форматі «форум-театру», де бенефеціари та партнери організації визначили найважливіші поняття, з якими в них асоціюється центр Карітасу - «Толерантність», «Досвід», «Співробітництво», «Турбота», «Ініціативність», «Адаптація», «Підтримка», «Саморозвиток», «Знання», «Діалог» та інші.

Генеральний консул Німеччини Вольфганг Мессінгер у своїй промові зазначив, що він, як один з представників Німецького уряду та народу, радий існуючій можливості підтримки відкриття подібних центрів, зокрема в Краматорську. Доктор Мессінгер також зазначив, що Німеччина не перестає дивуватись тим результатам, яких вдається досягати МБФ «Карітас Україна» та локальним Карітасам за фінансової підтримки міжнародного донора. Привітала працівників краматорського Карітасу представник Карітас Німеччини в Україні Біргіт Кухта, яка розповіла, що в Німеччині майже 80% соціальних послуг для держави реалізує саме «Карітас», якому щоб вийти на цей рівень знадобилось майже 100 років. Спікер висловила надію, що наполегливість та самовіддача працівників «Карітас Краматорськ» дозволить їм досягти цього рівня навіть швидке. Генеральний секретар МБФ «Карітас України» Дзеніслава Чайківська високо оцінила успіхи фахівців Простору підтримки та відзначила, що головна ідея, з якою створювались центри, як місце де люди зможуть отримати допомогу та розкрити свій власний потенціал, була дотримана.

У словах директора Благодійного фонду «Карітас Краматорськ» о. Василя Іванюка, з якими він звернувся до всіх присутніх гостей, звучав заклик до подальшої співпраці для покращення соціальних послуг в м. Краматорськ. Отець Василь запевнив, що для кожного відвідувача Простору підтримки буде забезпечено найкращу допомогу та індивідуальний підхід. Також директор фонду висловив сподівання на те, що висока якість послуг Простору підтримки стане достойною подякою донорам за їх фінансову підтримку служіння Карітасу всім потребуючим.